dijous, 21 de juny de 2012

Ahir es va celebrar l' acte de cloenda del segon Club de Lectura Fàcil a Can Pasqual.
L’esmentat acte estava presidit per la regidora de Política lingüística, la Núria Valldeperas; la directora de la Biblioteca Municipal, la Mariona Masferrer; el responsable del servei de Català, en Marc Piera i la moderadora d’aquest projecte, la Marta Orús.
Però les veritables protagonistes de la vetllada van ser les sis dones que formen part d’aquest heterogeni i inspirador grup.
Al voltant dels llibres que han anat llegint, han teixit una xarxa de complicitats i de punts de trobada amb la llengua i la cultura catalana com a vehicle, que es podia sentir des de el públic.
Cada una de les components del grup va llegir fragments de textos significatius per elles, ja sigui propi o d’autor

La Dolors Pàrraga va trencar el gel en ser la primera llegint una narració autobiogràfica que retia homenatge a la seva primera professora. Va ser una lectura d’entranyable record amb la senzillesa dels sentiments fets paraula. “La lectura té un risc: canvia a les persones”; però ella , dona valenta, l’ha fet seu i digne.

L’Araceli Ramos va llegir tres poemes de collita pròpia, sincers i personals

L’Elena ens posà de manifest el “secret” de la lectura: el plaer de compartir el text amb la conversa

La Susanna va llegir uns tendres poemes d’amor que connectaven directament amb els sentiments propis

L’Eulàlia ens va fer gaudir, inclús riure, relatant la seva accidentada aventura amb “ Això és un esquinç”; demostrant que, d’una situació gairebé dramàtica, es poden treure lliçons de vida.

Per últim, la Mª Carme ens va fer la lectura d’un significatiu poema de Miquel Martí i Pol: L' Elionor.

Per concloure l’acte, la Marta Orús ens va dirigir unes càlides paraules explicant el que ha significat per a ella coordinar aquest Club de Lectura fàcil.

Felicitats per la vostra tasca. Bona lectura i fins la propera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada